Paperinkulutus henkeä kohden lisääntyi Pohjois-Amerikassa tuolloin nopeasti sen ollessa kaksinkertainen Länsi-Eurooppaan verrattuna. Lukutaidon lisääntyessä myös maailman kehitysalueilla koettiin, että paperintarve tulisi kasvamaan voimakkaasti koko maailmassa. Kanada määriteltiin lähes ainoaksi alueeksi maailmassa, jossa vielä oli huomattavia metsäreservejä. Tästä johtuen sillä tulisi olemaan erinomaiset mahdollisuudet vahvistaa johtoasemaansa paperin ja selluloosan tuottajana. Investoinnit maan selluloosa- ja paperiteollisuuslaitoksiin olivatkin...

Paperinkulutus henkeä kohden lisääntyi Pohjois-Amerikassa tuolloin nopeasti sen ollessa kaksinkertainen Länsi-Eurooppaan verrattuna.

Lukutaidon lisääntyessä myös maailman kehitysalueilla koettiin, että paperintarve tulisi kasvamaan voimakkaasti koko maailmassa. Kanada määriteltiin lähes ainoaksi alueeksi maailmassa, jossa vielä oli huomattavia metsäreservejä. Tästä johtuen sillä tulisi olemaan erinomaiset mahdollisuudet vahvistaa johtoasemaansa paperin ja selluloosan tuottajana. Investoinnit maan selluloosa- ja paperiteollisuuslaitoksiin olivatkin nousseet kyseisenä vuonna lähes 500 miljoonaan dollariin.

Kanadan paperi- ja selluloosatuotanto tuli laskelmien mukaan vuonna 1965 olemaan arvoltaan 2 022 miljoonaa dollaria, mikä osoitti kasvua seitsemän prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Maassa oli 129 paperitehdasta, joiden palveluksessa oli 66 000 työntekijää. Yhdysvallat muodostivat kanadalaisen sanomalehtipaperin ylivoimaisesti suurimmat ulkomaanmarkkinat, ja viennin sinne odotettiin kasvavan edelleen.

Kanadan vientimarkkinoiden laajentumisella nähtiin silti olevan rajansa. Skandinavian mainittiin olevan Länsi-Euroopalle traditionaalinen paperin ja selluloosan lähde. Tosin pohjoismaisten metsävarojen täydenkäytön rajan nähtiin jo lähestyvän ja epäiltiin, ettei niiden viennin olisi tästä enää mahdollista laajentua.

Ottawan suurlähetystö 1965

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Sami Laakso </span></span>28.09.2023

Luetuimmat