VIP-vieraat

vip-vieraat

Kohti vastuullista tekoälyä

Tekoälyn etiikan asiantuntija Meeri Haatajan mielestä datatalous voi kukoistaa vain, mikäli kansalaiset ja kuluttajat luottavat, että tekoäly edistää hyviä asioita.

vip-vieraat

Uusi talous vaatii uudenlaista kauppapolitiikkaa

Valtiot altistuvat protektionismille, jos kauppapolitiikka ei pysy maailmantalouden ja yritystoiminnan muutosten perässä.

vip-vieraat

”Kaasua vaan kauppasopimusten kanssa”

Ministeri Anne-Mari Virolaisen mukaan keskinäisriippuvassa maailmassa menestytään vain yhteistyöllä.

vip-vieraat

Euroopan komission Joost Korte: Vapaakauppa on osa EU:n perimää

EU vastaa vapaan maailmankaupan kohtaamiin haasteisiin, vakuuttaa komission kauppapolitiikan osaston varajohtaja Joost Korte.

vip-vieraat

Uuden-Seelannin kauppaneuvottelija Vangelis Vitalis: Sinnikkyys palkitaan

Uuden-Seelannin kauppaneuvottelija Vangelis Vitalis uskoo kaupan merkitykseen globaalien ongelmien ratkaisussa.

vip-vieraat

Kauppapolitiikassa katse 
kaikkiin suuntiin

Kauppapolitiikka 
on nyt kiinnostavampaa kuin koskaan.
Markku Keinänen

vip-vieraat

Markku Keinänen on avoimuuden asialla

Ulkoministeriön kauppapoliittiselle osaamiselle on nyt suurempi tarve kuin aikoihin, sanoo uusi taloudellisten ulkosuhteiden alivaltiosihteeri Markku Keinänen. Katso myös video jutun lopussa.

vip-vieraat

Ministeri Mykkänen kehottaa katsomaan Pohjois-Amerikkaan

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kannustaa suomalaisyrityksiä suuntaamaan Pohjois-Amerikan markkinoille.

vip-vieraat

Ministeri Mykkänen uskoo kauppaan ja kehitykseen

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kertoo ensimmäisestä ministerivuodestaan.
Kristiina Helenius

vip-vieraat

Kristiina Helenius kannustaa laittamaan uskallusta peliin

Amcham Finlandin Kristiina Helenius tuntee amerikkalaisen yhteiskunnan hyvin ja tietää, miten suomalaista osaamista voi siellä parhaiten edistää.
Päivi Lonka, Marimekko

vip-vieraat

Marimekko menestyy Aasiassa

Marimekon myyntijohtaja Päivi Lonka tietää, ettei Aasiaa valloiteta yhdellä sapluunalla. Omaa erityislaatuisuuttaan ei silti saa menettää.
Bruce Oreck

vip-vieraat

Bruce Oreck luottaa luovuuteen

Entinen suurlähettiläs Bruce Oreck luottaa luovuuteen bisneksessä mutta pelkää samalla maahanmuuttovastaisuuden kasvua.
Risto Kuulasmaa

vip-vieraat

Digivisiönääri Risto Kuulasmaa uudistaa televisiota

Risto Kuulasmaa jätti työnsä Yleisradion uudistajana tehdäkseen töitä nuorten Youtube-tähtien kanssa. Median­ tulevaisuuden mahdollisuudet versovat uuden ja vanhan rakosista.

vip-vieraat

Anne Berner katsoo Pohjoismaihin

Yhteiskuntaa muokkaava digitalisointi ja arktisen alueen suunnitelmat tarjoavat tuoreita mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Pohjoismaisella yhteistyöllä pyritään vauhdittamaan koko alueen talouskasvua.

vip-vieraat

Timo Soinin pöydällä arktiset asiat

Timo Soini istuu monessa tärkeässä pöydässä. Erityisesti häntä kiinnostaa arktinen alue ja sen luomat ­mahdollisuudet Suomelle.
Riku Mäkelä

vip-vieraat

Slush aallon harjalla

Slush on esimerkki siitä, miten pienestä voi syntyä suurta. Samalla kun Eurooppa on maannut taantumassa, startup-yrittäjät ovat tehneet Suomesta vientituotteen.
Cecilia Malmstrom

vip-vieraat

Tuhannen taalan paikka

Euroopan unionin tuore kauppakomissaari Cecilia Malmström tekee kaikkensa, jotta vapaakauppaneuvottelut EU:n ja Yhdysvaltojen välillä johtavat maaliin.

vip-vieraat

Hyvää energiaa Suomesta

Vuosituhannen vaihteessa Mika Anttonen oli työskennellyt yli 10 vuotta kansainvälisen öljy­tradingin parissa, myynyt ja ostanut öljyä ympäri maailmaa.
lenita_toivakka

vip-vieraat

Rohkeasti maailmalle

Asenne ratkaisee kaiken, toteaa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.
jarmo_vidgren

vip-vieraat

Metsätöitä Siperiasta Brasiliaan

Ponsse Oyj:n tehtaan ikkunasta avautuu näkymä pieneen verstaaseen Vieremän keskustassa. Sen tiloissa yhtiön perustaja, Einari Vidgrén, rakensi vuonna 1969 ensimmäisen metsäkoneensa. 
kauppasuhteiden_aitiopaikalla

vip-vieraat

Kauppasuhteiden aitiopaikalla

EU:n kauppapolitiikka on muuttanut reippaasti muotoaan muutamassa vuodessa. Kärki on nykyisin kahdenvälisissä neuvotteluissa, mutta monenvälisyys pysyy ihanteena.
piilaakson_sparraaja

vip-vieraat

Piilaakson sparraaja

Piilaakson vinkkelistä katsottuna ohjelmistoteollisuus ajaa Yhdysvaltojen taloutta eteenpäin. Yhdysvaltojen budjettikriisi ei ole aiheuttanut unettomia öitä Piilaaksossa.
Markku Keinänen

vip-vieraat

VIP-vieras: Markku Keinänen

Verkostoituminen ja yhteispeli ovat maailman murroksessa tärkeämpiä kuin koskaan, sanoo taloudellisten ulkosuhteiden osaston uusi osastopäällikkö Markku Keinänen.
Päivi Luostarinen

vip-vieraat

VIP-vieras: Päivi Luostarinen

Saksan imussa suomalaisyritykset voivat päästä isoille apajille. Yhteistyö sujuu, kun kansanluonteet ja talousintressit kohtaavat. Vuosisatojen takainen kumppani Saksa on edelleen yksi 
Jan Store

vip-vieraat

VIP-vieras: Jan Store – Tämä tärkeä EU

Mitä kaikkea Euroopan unionin kauppapolitiikka voi Suomelle antaa? EU-suurlähettiläs Jan Store tekee Brysselissä töitä, jotta Euroopassa saataisiin kasvua talouskriisin jälkeen.
Päivi Leiwo

vip-vieraat

VIP-vieras: Päivi Leiwo – Yhteistyö lentoon

Suomen menestymisen mahdollisuudet ovat pitkälti vientiteollisuuden varassa, sanoo Päivi Leiwo. Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla yhteisvoimin.

vip-vieraat

VIP-vieras: Matti Alahuhta: Joukkuepeli luo menestystä

Suomella on tarvetta luoda yhteinen strateginen linjaus julkisen sektorin organisaatioille, jotka toimivat viennin ja kansainvälistymisen edistämisen hyväksi. Taloudellisten ulkosuhteiden työryhmää johtanut 

vip-vieraat

VIP-vieras: Martin Granholm – Verkostot rakentavat menestystä

Suomalaisten menestys globalisoituneessa maailmantaloudessa on perustunut liiketoimintasektorikohtaiseen osaamiseen. Nyt on yritysten aika verkottua toimialojen välillä ja laajemmin ympäröivään yhteiskuntaan. Näin arvioi