Yritykset

yritykset

Läpimurron kynnyksellä

Innovatiivisia sisäpaikannusratkaisuja kehittävä Quuppa uskoo kasvavansa yli sadan miljoonan bisnekseksi. Oman toimiston avaaminen viime vuonna Kiinan Shanghaissa oli tärkeä virstanpylväs.

yritykset

Esineiden internetistä uusi sampo?

Verkko-operaattori Connected Finland on ottanut missiokseen yhdistää esineet ja ihmiset internetin kautta. Yritys uskoo mahdollisuuksiinsa kasvaa sinä sivussa miljoonabisneksesi jo viidessä 

yritykset

Suomi-kuvan kohottajat

Messuille on mentävä, vaikka omalla pakettiautolla kustannuksia säästäen. Kyselimme Milanon designviikoilla mukana olleilta suomalaisilta yrityksiltä tunnelmia messuyhteistyöstä ja designviikkojen tärkeydestä markkinointiin.

yritykset

Näkyvästi maailmalle

Suomalainen Secto Design haluaa olla viiden vuoden kuluttua tunnettuudessa maailman johtavien valaisinbrändien joukossa.

yritykset

I’m Blue – mustikkalimsalla maailmalle

I´m Bluen nuoret yrittäjät kehittivät lukiossa mustikkalimonadin, josta he aikovat tehdä menestyvän vientituotteen.

yritykset

Ponssen menestysresepti

Ponsse tunnetaan innovatiivisista metsäkoneistaan, mutta pienestä maalaispitäjästä ponnistavalla yrityksellä on vientimarkkinoilla toinenkin kilpailuvaltti. Perheyrittäjyys on asia, jota asiakkaat arvostavat kaikkialla maailmassa.
Veli-Pekka Piirainen, Critical force

yritykset

Critical Force – kun Kajaani kohtasi Korean

Critical Force sai viime vuonna neljän miljoonan euron sijoituksen Etelä-Koreasta. Lue yrityksen huima kasvutarina ja katso videolta vinkit muille suomalaisyrityksille.
Pekka T. Saavalainen

yritykset

Finland University – edessä lähes rajaton markkina

Suomalainen koulutus on timanttinen tuote. Finland Universityn Pekka T. Saavalaisen missio on houkutella ulkomaiset opiskelijat 
ja asiakkaat sen äärelle.
Severi Keinälä, Kauppapolitiikka

yritykset

Tervetuloa Astanaan!

Vuoden 2017 maailmannäyttely järjestetään Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa 10.6.-10.9. Suomi osallistuu näyttelyyn omalla paviljongillaan ainoana Pohjoismaana. 

Elina Björklund

yritykset

Reima suuntaa ulkomaille

Reimalla on vauhti päällä. Lastenvaatebrändin vienti porskuttaa ja verkkokauppa kasvaa. Uusi puettava aktiivisuussensori ReimaGO kiinnostaa hyvinvointivaltioissa, joissa kamppaillaan lasten ylipainon ja 
Tarja Ollila ja Leena Saarinen

yritykset

Verso Food ja Härkis kulkevat omaa polkua maailmalle

Tarja Ollila ja Leena Saarinen antavat parhaat ohjeensa maailmanvalloitukseen. Katso myös video artikkelin lopussa.

yritykset

Jussi Rasinmäen vinkit Maailmanpankin rahoituksen hakemiseen

Simosolin toimitusjohtaja Jussi Rasinmäki on hakenut Maailmanpankin rahoitusta kahdesti ja saanut sen molemmilla kerroilla. Videolla hän antaa vinkit rahoituksen hakemiseen.
Jussi Rasinmäki

yritykset

Simosol ponnisti Riihimäeltä Pakistaniin

Kehittyvien maiden tarve siirtyä käyttämään puhtaampia energialähteitä on avittanut riihimäkeläistä Simosolia kansainvälistymään Maailmanpankin rahoituksella.

yritykset

Automaation aallonharjalla

Feston talousjohtaja Alpo Koivulan mukaan Suomeen investoinnissa ei ole mörköjä tai peikkoja. Yritysten toimintaympäristö on hyvin hoidettua ja mahdollistaa pitkänkin suunnitteluhorisontin.
Simo Suoheimo, Ambronite

yritykset

Ambronite tekee jumalten ruokaa

Juotava Ambronite-ateria vetoaa kiireisiin, terveydestään kiinnostuneihin ihmisiin ympäri maailman, uskoo yrityksen perustaja Simo Suoheimo.
Ambronite

yritykset

Vienninedistämismatkoilta potkua elintarvikevientiin

Mitä reseptejä yritykset saavat Team Finland -matkoilta vienninedistämistyöhönsä? Katso video, jolla Ambronite Oy:n perustaja Simo Suoheimo kertoo kokemuksistaan.
Miika Lipiäinen Kyrö Distillery Kauppapolitiikka

yritykset

Kyrö Distillery sanoo kippis tarinoille

Kyrö Distilleryn tarina sai alkunsa kaveriporukan saunaillasta. Kolme vuotta myöhemmin pohjalaistislaamon Napue Ginistä sekoitettiin Lontoossa maailman parhaaksi palkittu gin and tonic. 

yritykset

Suomen veneteollisuus elää viennistä

Rahvon teollisuusalue Kalajoella ei varsinaisesti sijaitse vesistön äärellä. Kokkolalaisen Finn-Marinin venetehtaalla veteen on kuitenkin mahdollisuus sukeltaa. Yrityksen vientiin menevät luksusmerkit valmistuvat 

yritykset

Näillä vinkeillä Afrikkaan, yrittäjä

Uskaltaako Afrikkaan lähteä? Katso video, jossa Nocartin perustaja Vesa Korhonen antaa kolme käytännön vinkkiä Afrikkaan suuntaaville suomalaisyrityksille.
Vesa Korhonen, Nocart

yritykset

Unelma vei lahtelaisen cleantech-yrityksen Afrikkaan

Viisi vuotta sitten lumipyryä katsellessa syttyi keksijän päässä lamppu. Nyt pieni lahtelaisyritys vie energiaa säästäviä sähköntuotantoratkaisuja Afrikkaan.
Akimasa Okuno

yritykset

Q&A: Älyliikennettä luotsaamassa

Landis+Gyr tarjoaa älykkään mittauksen ratkaisuja energiayritysten ja kuluttajien energianhallinnan tueksi. Mikä tekee Suomesta kiinnostavan markkinan japanilaisen elektroniikkajätti Toshiban tytäryhtiölle?

yritykset

Footbalancen Erkki Hakkala: Kasvuyritykseen potkua myynnillä

Onko myyntityö yrityksen tärkeintä osaamista? Katso video, jossa Footbalancen perustaja Erkki Hakkala antaa kolme käytännön vinkkiä kasvuyritysten myyntityöhön.

yritykset

Kasvuyritys FootBalance kansainvälistyy vauhdilla

FootBalancen yksilölliset urheilukenkien pohjalliset ovat löytäneet tiensä kansainvälisille markkinoille. Tuotteen kehittäjä Erkki Hakkala kertoo, että matkan varrella on tarvittu paljon myyntiosaamista 

yritykset

Suomalaista ilmaa suurkaupunkeihin

Jyväskyläläisellä NaturVentionilla on ratkaisu sisäilmaongelmiin ja tavoitteet korkealla. Yritys aikoo viedä älykkäät viherseinänsä saastuneisiin suurkaupunkeihin rohkealla verkostoitumisella ja kompastumatta suomalaiseen vaatimattomuuteen.
Markus Pietikäinen

yritykset

Voimalla Yhdysvaltoihin ja Meksikoon

Wärtsilä takoo voimalaitoskauppoja etenkin Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Markkinarako on löytynyt nopeasta voimantuotannosta.
Pekka Lundmark

yritykset

Tyynellämerellä tiikerijahdissa

Kun lännen puhti hiipuu, idässä vasta valmistaudutaan suureen loikkaan. Nostolaiteyhtiö Konecranes kasvattaa pala palalta reviiriään Aasian–Tyynenmeren markkinoilla.

yritykset

Sinivalkoisia makumatkoja

Puhtaiden ja turvallisten tuotteiden maine siivittää kotimaisten elintarvikkeiden vientiä. Taustalla vaikuttavat vahvat brändit, oikeat kontaktit sekä määrätietoinen kehitystyö.
terveysteknologian_vienti_vetaa

yritykset

Terveysteknologian vienti vetää

Suomalainen Planmeca on maailman johtavia hammaslääketieteen kuvantamis- ja hoitolaitteiden sekä ohjelmistojen valmistajia. Myös muun suomalaisen terveysteknologian vienti on myötätuulessa.

yritykset

Neuvoja kansainvälistymiseen

Finpron kansainvälistymispalvelut uudistuvat syyskuussa osana Team Finlandia. Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi kertoo, mitä muutokset tuovat tullessaan.
karjalainen_heli

yritykset

Eväitä tulevaisuuteen

Team Finland Future Watch -palvelu tuo tietoa kansainvälisten markkinoiden muutoksista yritysten hyödynnettäväksi. Palvelun avulla yritys pystyy kehittämään liiketoimintaansa ja suuntaamaan kehitystyötään, 
pelikenttänä maailma

yritykset

Pelikenttänä maailma

Suomalaisia startup-yrityksiä vauhdittavat hyvät ideat ja tekemisen into. Yhä useampi löytää innovaationsa tukijaksi kansainvälisiä sijoittajia.
monien mahdollisuuksien brasilia

yritykset

Monien mahdollisuuksien Brasilia

Jalkapallosta, sambasta ja mineraalivarannoista tunnettu maa valmistautuu lokakuun vaaleihin odottavissa tunnelmissa. Metson kaivos- ja maarakennusliiketoiminnan johtaja João Ney Colagrossi uskoo kotimaansa 
miksi_vientia_valvotaan

yritykset

Miksi vientiä valvotaan?

Toimiva vientivalvonta on ennen kaikkea yritysten etu. Vientivalvonnan ansiosta suomalaiset yritykset saavat käyttöönsä muualla tuotettuja valvonnanalaisia tuotteita ja teknologiaa. Viejän vastuulla 
mista_rahaa_kansainvalistymiseen

yritykset

Mistä rahaa kansainvälistymiseen?

Haasteellisinta kansainvälistymisen rahoittamisessa yrityksille on se, että rahoitusinstrumentit ovat jakautuneet eri organisaatioille. Jokaiselle vaihtoehdolle on omat väylänsä ja hakuprosessinsa. Erilaisten yritystukien 

yritykset

Levymyynnistä bittikauppaan

Digitaalisen jakelun ja mobiilimaailman aikakaudella luovat alat ovat käännekohdassa. Fyysiset jakelukanavat eivät enää määrää viennin rajoja, mutta miten tahkoa verkosta rahaa?
missiona vastuullisuus

yritykset

Missiona vastuullisuus

Kasvubisnes voi olla myös paremman maailman rakentamista. Metallinjalostuksesta ponnistaneen Outotecin koko liiketoiminta rakentuu yritysvastuun ympärille.

yritykset

YRITYSCASE

Suomalaiset metsäyhtiöt keskittävät uutta tuotantoaan Kiinaan ja Etelä-Amerikkaan. Samaan aikaan ulkomaiset toimijat sijoittavat Suomen metsäteollisuusinfraan.

yritykset

Kännykässä kehityksen siemen

Köyhissä maissa kännykkä on jo miltei jokaisella, pankkitiliä ei monellakaan. Mistral Mobile näkee siellä yhtä aikaa valtavan markkinaraon ja mahdollisuuden edistää 

yritykset

Kirjat

Digitaaliteknologia on mullistanut maailman, mutta yhteiskunnalliset rakenteet, organisaatioiden toiminta­tavat ja lainsäädäntö eivät ole pysyneet perässä. Elämme “suuren hämmennyksen” leimaamaa murrosaikaa.

yritykset

Kaupan esteitä raivaamassa

Ulkomaankauppaa haittaaviin esteisiin puuttuminen vaatii niiden tunnistamista ja analysointia. Tähän työhön eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb käy ensi syksynä, kun hän 

yritykset

Arabimaiden rytmissä

Välimeren itä- ja eteläpuolella on kuohunut viime aikoina, mutta maita ei kannata ylenkatsoa tulevaisuuden markkinoina. Stonesoftin kymmenvuotinen toiminta etenkin eteläisissä arabimaissa 

yritykset

Salaisuuden kertoa mä voisin

Suomalainen huippuosaaminen ei edelleenkään helposti käänny kansainvälisiksi brändeiksi. Yksi esimerkki on kaukolämpöosaaminen, jossa olemme maailman huipulla – harmi vain että kukaan