Elinkeinoelämä on jakanut vuotuiset tunnustukset erityisen hyvin onnistuneesta vienninedistämistyöstä.

Vuoden 2022 suurlähettiläspalkinnon saivat Suomen Intian-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde ja Romanian-suurlähettiläs Marjut Akola. Lisäksi palkittiin erityismaininnalla Venäjän Team Finland –tiimi.

– Palkinto on kunnianosoitus suurlähettiläille, haluamme kiittää yritysten eteen maailmalla tehdystä työstä, sanoo valinnan tehneen EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Pere.

Suurien ja vakiintuneiden markkinoiden kategorian palkinnon sai Suomen Intian-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde.

Palkinnon perusteluiden mukaan hän on käyttänyt monipuolista ammattitaitoaan ja pitkän linjan kokemustaan suomalaisten yritysten parhaaksi. Hänen aktiivinen ja määrätietoinen otteensa on vahvistanut Suomen maakuvaa ja auttanut yrityksiä eri tavoin Intian vaativien markkinoiden haasteissa.

Palkinnonsaaja kukkia ja diplomi kädessä
Suomen Intian-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde. Kuva: Marjo Koivumäki

– Edustamallani alueella asuu yli 6 miljardia ihmistä ja siellä on paljon kasvupotentiaalia. Intiassa on huutava tarve vihreän siirtymän ja digitalisaation ratkaisuille, suurlähettiläs Koukku-Ronde sanoo.

Suomen Romanian-suurlähettiläs Marjut Akola on yritysten mukaan avannut määrätietoisesti Romanian markkinoiden mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Pienten ja nousevien markkinoiden palkinnon perusteluiden mukaan Akolaa kiitettiin myös mainiosta palveluasenteesta – hänen puoleensa yritysten on ollut helppoa kääntyä viennin haasteissa.

Palkinnonsaaja kukkia ja diplomi kädessä
Suomen Romanian-suurlähettiläs Marjut Akola. Kuva: Marjo Koivumäki

– Meidän joukkue on pieni, mutta hyvin sitoutunut työhönsä. Joukkuetyö jatkuu, teemme tärkeää työtä suomalaisten ja työpaikkojen eteen, kiittelee suurlähettiläs Marjut Akola tiimiään.

Venäjän Team Finland -tiimistä palkinnon vastaanotti pääkonsuli Sannamaaria Vanamo, suurlähettiläs Antti Helanterä sekä toimitusjohtaja Jaana Rekolainen Suomalais-Venäläisestä kauppakamarista.

Venäjän Team Finland -tiimi palkittiin kunniamaininnalla poikkeuksellisesta roolistaan yritysten tukipilarina helmikuusta 2022 alkaen. Suomen edustustot Venäjällä sekä Suomalais-Venäläinen kauppakamari (SVKK) ovat perusteluiden mukaan auttaneet yrityksiä selviämään ennennäkemättömistä haasteista, jotka Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan aiheutti. Verkosto on antanut yrityksille niin reaaliaikaista tilannekuvaa kuin korvaamatonta neuvontaa esimerkiksi pakotteisiin ja Venäjältä vetäytymiseen liittyen.

Lämpimät onnittelut palkituille!

Miia Vihola

Marjo Koivumäki

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Kauppapolitiikan toimitus</span></span>31.08.2023

Luetuimmat