Elinkeinoelämä on jakanut vuotuiset tunnustukset Team Finland -vientiverkoston onnistujille. Vuoden 2021 suurlähettiläspalkinnon saivat Suomen Kiinan-suurlähettiläs Jarno Syrjälä ja Irlannin-suurlähettiläs Raili Lahnalampi. Lisäksi palkittiin suurlähettiläs Markku Keinäsen johtama Iso-Britannian Team Finland -verkosto.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK palkitsi kolmatta kertaa suurlähettiläitä, jotka ovat saaneet vientiyrityksiltä erityisen hyvää palautetta tuloksellisesta ja asiakaslähtöisestä toiminnasta. Palkinnon saajat ovat olleet vientiyritysten arvion mukaan ensiluokkaisia kumppaneita vaativana korona-aikana.

Suurien ja vakiintuneiden markkinoiden kategorian palkinnon sai Kiinan-suurlähettiläs Jarno Syrjälä. Hän on toiminut esikuvallisella tavalla yritysten hyväksi tarjoten asiantuntemusta ja ollen yritysten käytettävissä. Syrjälän paikan päällä Kiinassa tekemä jalkatyö on ollut palkinnon perusteluiden mukaan korvaamatonta.

Irlannin-suurlähettiläs Raili Lahnalampi on saanut yrityksiltä erinomaista palautetta hakiessaan Suomelle uusia vientimahdollisuuksia. Hän on raivannut tietä muun muassa digi- ja ilmasto-osaamisen viennille. Pienten ja nousevien markkinoiden palkinnon perusteluiden mukaan Lahnalammen ote on ollut ennakkoluuloton, ratkaisuhakuinen ja määrätietoinen. 

Iso-Britannian Team Finland -verkosto sai kunniamaininnan onnistuneesta tiimityöstä, jota se on tehnyt suurlähettiläs Markku Keinäsen johdolla. Verkoston rooli ollut erityisen tärkeä yritysten tukemisessa brexitin mukanaan tuomissa muutoksissa viimeisen vuoden aikana. Tiimi sai kiitosta myös konkreettisista ongelmanratkaisutaidoista ja eteenpäin katsovasta otteesta.

Lämpimät onnittelut palkituille!

Kauppapolitiikka

Suomen edustusto Iso-Britanniassa

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Kauppapolitiikan toimitus</span></span>24.08.2023

Luetuimmat