Kansainvälisen ilmastodiplomatian merkitys kasvaa lähivuosina ilmastonmuutoksen vaikutuksien vuoksi. Ilmastokysymykset liittyvät vahvasti myös kauppapolitiikkaan. 

Suomella on laaja osaamisen ja ilmastonmuutoksen hillinnän tarina kerrottavanaan, sillä Suomi oli hiilineutraali vielä 1950-luvulla. Nyt Suomi tavoittelee paluuta takaisin hiili­neutraaliuteen ensimmäisten joukossa maailmassa. 

Suomi edistää ilmastoulkopolitiikallaan myös maailmanlaajuista siirtymää kohti vähäpäästöisiä ja ilmastokestäviä yhteiskuntia. Hiilineutraaliuteen pyrkiminen luo myös vientimahdollisuuksia. 

– Meillä on kymmenien miljardien vientipotentiaali vihreillä, ilmastokestävillä ratkaisuilla, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari muistuttaa. 

Ilmastoulkopolitiikkaa ja Suomen vientiä alalla edistää myös ulkoministeriön ilmasto­suurlähettiläs Jan Wahlberg

– Suomi on kiertotalousmaa ja siinä meillä on aidosti annettavaa muille. Tehtäväni on viedä maailmalle suomalaista cleantech-­osaamista, sanoo lähettiläs Wahlberg.

Suomi vahvistaa ilmastodiplomatiaa huippukokousten edellä.

Suomen ilmastoulkopolitiikka

Ilmastosuurlähettiläs ajaa vihreää kasvua pandemian jälkeen

Ulkoministeriö

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Pekka Vänttinen</span></span>25.03.2024

Luetuimmat