Molemmat maat ovat digitaalisen kehityksen huipulla, todettiin tapahtumassa, joka kokosi yhteen yli 200 alan toimijaa.

Digitalisaatio on tärkein rakennuspalikka Suomen ja Intian välisissä taloussuhteissa. Näin luonnehti aihetta käsitelleen seminaarin avajaispuheessaan kehitysyhteistyö- ja kauppaministeri Ville Skinnari.

Digitalisaatio ja IT-teollisuus tuottavat maailmanluokan tuotteita ja palveluita globaalimarkkinoille molemmissa maissa. Yhteistyötä halutaan lisätä niin 5G ja 6G –verkkojen, kvanttitekniikan, digikoulutuksen, tekoälyn kuin kyberturvallisuudenkin aloilla.

-Jotta digitaalisaatiossa ja sen pohjalle luodussa kaupassa voidaan edistyä, on muistettava myös sääntöverkosto ja kauppapolitiikka. Vapaakauppa ja yhteisesti sovitut säännöt tukevat e-kauppaa ja sijoituksia, ministeri Skinnari sanoi.

Kehitystä ja turvallisuutta

Tilaisuudessa puhunut Intian oikeus-, IT- ja viestintäministeri Ravi Shankar Prasad kertoi, miten koronapandemia oli vauhdittanut digitalisaatiota Intiassa.

Hän näkee, että etätyöstä on tullut suoranainen ”globaali liike” pandemian aikana. Intia on investoinut digitalisointiin myös terveydenhuollossa, maataloudessa ja juomaveden laadun tarkkailussa.

-Digitalisaatio on myös kehityskysymys. Olemme pandemian aikana onnistuneet viemään syrjäisimmillekin alueille edistyneitä palveluita, esimerkiksi sähköisen tunnistautumisen ja mahdollisuuden käyttää pankkipalveluita kännykällä, ministeri kertoi.

Molemmat ministerit korostivat yhteistyötä alan tutkimuksessa ja innovaatioissa ja toivat esiin myös kyberturvallisuuden merkityksen.

Business Finlandin ja Intian suurlähetystön järjestämässä seminaarissa oli yhteensä yli 200 osallistujaa sekä Suomesta että intiasta, niin yrityksiä kuin tutkimuslaitoksiakin.

Tapahtuma oli osa seminaarisarjaa, jonka tavoitteena on tuoda maiden markkinoita lähemmäs toisiaan ja esitellä mahdollisuuksia yrityksille Intiassa, Suomessa ja globaalisti.

Kauppapolitiikka

Business Finland

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Kauppapolitiikan toimitus</span></span>31.08.2023

Luetuimmat