Siirry sisältöön
Haku
27.9.2021 Yritykset

Kaikki valmiina turisteille

”Kun korona iski, päätimme viime vuoden marraskuussa laittaa Apukka Resortin kiinni ja avata sen vasta tämän vuoden joulukuussa. Päädyimme tähän, koska mikään ei ole kalliimpaa ja henkilökunnan kannalta hankalampaa kuin se, että aina välillä kokeillaan aukioloa ja sitten laitetaan taas kiinni.

Sami Laakso Antti Kurola
Harri Mällinen seisoo Rovaniemen lentoasemalla kädessään pahvinen kyltti, jossa lukee Welcome.

Tällä välin olemme parannelleet paikkoja, jotta voimme ottaa turisteja vastaan, kun se tulee mahdolliseksi. Tänä vuonna investoimme 4,3 miljoonaa. Jos korona väistyy ja saamme hyvän kauden alle, investoimme ensi vuonna saman verran lisää. Nyt majoituskapasiteetti on 320 paikkaa.”

”Investointi tällaisena aikana voi tuntua rohkealta. Mutta kun korona hellittää, maailmalla on valtava matkustuspaine. Se purkautuu välittömästi, kun lennot Suomeen alkavat.

Me haluamme tarjota erilaista majoitusta, joka on hauskan näköistä ja maastoutuu hyvin sekä kesällä että talvella. Haimme perinteistä lappilaista asuntotyyliä, mutta samalla hienoa ja luksusta. Me kutsumme itse suunnittelemiamme mökkejä kammeiksi. Ne tehdään maan päälle, mutta mökin päälle tulee kunttaa eli metsänpohjaa. Yläkerran parvella on 360 astetta avautuva lasikatto.

Painotamme luonnonläheisyyttä ja ekologisuutta, joka ei kuitenkaan vielä ole muualla niin iso trendi kuin Suomessa. Ihmiset hakevat harvaan asuttuja turvallisia paikkoja, missä on puhdasta. 

Rovaniemen vetovoima on suuri ympäri maailmaa. Kaupungin keskustaan meiltä on matkaa 20 kilometriä ja lentokentälle kahdeksan kilometriä. Silti olemme erämaakohde, vähän ennen meidän paikkaa päättyvät katuvalot, joten revontulet näkyvät hyvin. Napapiirille on kuusi kilometriä.

Lapin matkailu lähti aikoinaan kesästä ja yöttömästä yöstä. Meillä onkin tarkoitus pidentää kauttamme asteittain ja olla parin vuoden kuluttua auki ympäri vuoden. Lapin syksylle ja kesälle on jo tällä hetkellä selvää kysyntää jatkuvan kuuman kesän maista.

Olemme varovaisen toiveikkaita, että uusi kausi lähtisi hyvin käyntiin. Toivottavasti päättäjillä on rohkeutta toimia niin, ettei tuleva kausi peruunnu. Matkailu on Lapissa valtavan iso työnantaja, meilläkin on kauden aikana alihankkijoiden kanssa töissä noin 50 henkeä. 

Nyt matkailu- ja ravintola-ala on jo niin kanveesissa, että toista samanlaista vuotta emme kestäisi. Jos rajat menisivät taas kiinni, olisi vaarana tänne vuosikymmenten aikana rakennetun matkailuelinkeinon kuolema. Silloin Ruotsi ja Norja ottaisivat kyllä mielellään muualta tänne aikovat turistit.”

Harri Mällinen, toimitusjohtaja, Apukka Resort Oy

Kuka?
Harri Mällinen, toimitusjohtaja

Mikä?
Apukka Resort Rovaniemellä

Kenelle?
Pääosin ulkomaisille turisteille mm. Saksa, Britannia, Hollanti, Espanja, Italia, Ranska sekä Yhdysvallat ja Australia.