– Yleisesti pidämme EC:n talousaluetta vauraana, teollistuneena, maailman suurimpana kaupparyhmittymänä jne, vaikka muistammekin sen työttömyyden kasvun, vanhentuneen teollisuusrakenteen ja teknologisen jälkeenjääneisyyden. – Keskiarvo hyvinvointi-EC:stä on kuitenkin varsin harhaanjohtava. EC:n järjestelmällisempi alueellinen tarkastelu osoittaa keskuksen ja periferian, pohjoisen ja etelän väliset huomattavat kehityserot, kirjoittaa ulkoasiainsihteeri Pauli Mäkelä EC-edustustosta Brysselistä vuonna 1986.  

– Yleisesti pidämme EC:n talousaluetta vauraana, teollistuneena, maailman suurimpana kaupparyhmittymänä jne, vaikka muistammekin sen työttömyyden kasvun, vanhentuneen teollisuusrakenteen ja teknologisen jälkeenjääneisyyden.

– Keskiarvo hyvinvointi-EC:stä on kuitenkin varsin harhaanjohtava. EC:n järjestelmällisempi alueellinen tarkastelu osoittaa keskuksen ja periferian, pohjoisen ja etelän väliset huomattavat kehityserot, kirjoittaa ulkoasiainsihteeri Pauli Mäkelä EC-edustustosta Brysselistä vuonna 1986.
 

Ulkoministeriö

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Pekka Numminen</span></span>25.03.2024

Luetuimmat