Siirry sisältöön
Haku
6.12.2021 Yritykset

Murha myytävänä

Tampereen Näsijärvestä löytyy naisen ruumis. Red Princess -tv-sarjan edetessä selviää, että hyvämaineinen saksan kielen opettaja on ollut Baader–Meinhof-liikkeen jäsen, joka Berliinin muurin murruttua tuli Stasin avustamana Suomeen ja organisoi täällä terrori-iskuja.

Sami Laakso Jari Härkönen
Rimbo_Salomaa Solar Filmsin studiossa

”Kylmä syli -sarja puolestaan kertoo sarja­murhaajasta, joka tappaa hukuttamalla. Jaksot kuvattiin talvisessa Porvoossa ja keskeisenä hahmona on Mikko Leppilammen esittämä poliisi Hautalehto. Christian Rönnbackan Hautalehto-romaanisarja on suosittu Suomessa. Uskon, että kirjaan pohjautuva tv-sarja toimii myös kansainvälisesti. 

Kylmä syli -sarjaa yritetään saada jo sovittujen Suomen ja Ruotsin lisäksi laajempaan kansainväliseen levitykseen. Tanskalainen myyntiyhtiö otti meihin yhteyttä ja teimme sopimuksen jo kuvausten aikana. Tämä on uutta. Aiemmin me tarjosimme valmista tuotantoamme myyntiyhtiöiden valikoimiin, nyt ulkomaiset agentit kysyvät, millaista tuotantoa olisi tulossa. 

Myynnin kannalta tärkeä tapahtuma on Euroopan suurin tv-alan tapahtuma Mipcom-messut Cannesissa. Olemme tehneet sinne sarjasta trailerin ja tekstittäneet kaksi ensimmäistä jaksoa englanniksi.  

Red Princess -tuotannon toteutuminen riippuu vielä siitä, saammeko suomalaisittain kalliille hankkeelle myös ulkomaista rahoitusta. Kauppaamme ideaa yhteistuotannosta kansainvälisissä tapahtumissa.

Suoratoistopalvelut ovat muuttaneet markkinan, ja palveluntarjoajat kilpailevat kiivaasti hyvistä tuotannoista. Pohjoismaiset rikossarjat ovat kysyttyjä, me yritämme mennä sarjoillamme jo askeleen eteenpäin Nordic noir -kategoriasta. Tärkeää on jonkinasteinen omaleimaisuus, mutta pitää olla myös jotain tuttua. Sarjat enimmäkseen dubataan, joten kieli ei ole suuri este menestykselle.

Suomalaisessa tuotannossa tv-sarjan yhden jakson budjetti on keskimäärin 350 000 euroa, muissa Pohjoismaissa budjetti on vähintään kaksinkertainen, muualla vielä enemmän. Silti meidän on pärjättävä kilpailussa isommalla rahalla tehtyjen tuotantojen kanssa. Meidän pitää olla joustavampia, jossain suhteessa taitavampia ja pelata paremmin joukkueena – eihän kalliimmista pelaajista koostuva jalkapallojoukkuekaan aina voita. 

Jos Kylmä syli ja Red Princess menestyvät, se sataa koko suomalaisen tekijäkentän laariin. Tulemme maana kansainvälisesti uskottavammaksi ja kiinnostavammaksi.”

Rimbo Salomaa, tuottaja, Solar Films

Kuka?
Rimbo Salomaa, tuottaja

Mikä?
Solar Films Inc. Oy

Mitä?
Tv-sarjoja ja elokuvia

Kenelle
Yleisölle Suomeen ja kansainväliseen levitykseen, erityisesti Eurooppaan