Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kansainvälistymispalkinnon kolmelle yritykselle. Vuoden 2020 valinnassa painoi erityisesti kansainvälinen kasvu koronatilanteessa.

Vuoden 2020 kolme palkittua yritystä toimivat keskenään erilaisilla aloilla ja tulevat Suomen eri maakunnista. Tulokasyrityksen palkinnon sai verkkomarkkinoinnin seurantaan keskittyvä Supermetrics. Kasvuyrityksinä palkittiin sauna- ja spa-yhtiö Harvia sekä sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja Lojer.

Ehdotuksen palkittavista tekivät presidentille Team Finland –verkoston toimijat, muun muassa ulkoministeriö, Business Finland, ELY-keskukset ja Finnvera. Ehdotuksia ehdokkaiksi saatiin elinkeinoelämän järjestöiltä.

Presidentti Niinistö valkokankaalla ja Tomi Korhonen esiintymislavalla.
Virtuaalisen tilaisuuden juonsi Business Finlandin viestintäpäällikkö Tomi Korhonen.

– Palkittavat yritykset ovat ponnistaneet upeasti jokainen maakunnasta maailmalle. Näissä ponnisteluissa auttaa myös koko Team Finland –verkostomme, niin maakunnissa, Helsingissä kuin maailmallakin, sanoi alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti ulkoministeriöstä palkintojenjakotilaisuudessa.

Kansainvälisen menestyksen lisäksi palkintojen saajien arvioinnissa painottuivat toiminnan eettisyys, vaikutukset suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä ulkomaisiin investointeihin. Myös Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekeminen painoi vaakakupissa.

-Kriisin aikana yritysten on tärkeä uudistua ja innovoida. Palkitut yritykset ovat menestyneet, työllistäneet ja kansainvälistyneet taloudellisesti vaikeana aikana. Eri toimialoja edustavat yhtiöt inspiroivat esimerkillään muita, pohti Nina Kopola, Business Finlandin pääjohtaja ja Team Finland –verkoston varapuheenjohtaja. 

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille.

Kauppapolitiikka-lehti teki viime vuonna jutun nyt palkitusta Lojer-yrityksestä. Juttu on luettavissa Kauppapolitikka-lehden verkkosivuilla.

Lotta Nuotio

Tasavallan presidentin kanslia

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Sami Laakso</span></span>04.12.2023

Luetuimmat