Siirry sisältöön
Haku
12.6.2017 Team Finland Singapore

Singaporessa Mattilan matkassa

Singapore

Suomi 100 -juhlavuosi antaa mainion mahdollisuuden rakentaa vahvempia siltoja Singaporen kanssa. Maillamme on samankaltaisia haasteita – esimerkiksi ikääntyvä väestö ja sen tuomat yhteiskunnalliset muutostarpeet – ja mahdollisuuksia.

Vuosittain Singaporessa järjestetään innovaatiofoorumi Ageing Asia. Suomi oli huhtikuun 2017 tapahtumassa partnerimaana, ja Finpron Finlandcare kokosi 11 yritystä, jotka osallistuivat tapahtumaan Suomi 100 -paviljongissa. Yritysdelegaatiota johti sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

HUR Solutions

Ageing Asian -illallisella jaettiin ”seniorihuollon Oscarit” yrityksille hyvistä ratkaisuista vanhustenhoidon ja elämänlaadun parantamiseksi. Suomesta palkittiin kokkolalainen HUR Solutions, joka on saanut Singaporen markkinat hyvin haltuunsa pneumaattisesti toimivilla älykkäillä kuntosalilaitteilla.

Nightingalen Teemu Suna oli jo toista kertaa Singaporessa lyhyen ajan sisällä.

”Odotamme konkreettisia tuloksia hyvistä asiakas- ja sijoittajatapaamisista. Singaporen markkina on dynaaminen ja otollinen ympäristö terveydenhuollon huipputeknologian levittämiselle. Odotamme Singaporen toimivan meille porttina myös muihin Aasian maihin”, Suna kertoo.

Finpron Jukka Salo

Ageing Asia ja siihen liittyvä Suomi 100 -seminaari olivat yksi ankkuritapahtuma Suomi 100 Singapore -juhlavuosiohjelmassa. Seminaarissa Finpron Jukka Salo kertoi suomalaisesta osaamisesta. Suomalaisille terveydenhuollon ratkaisuille on paljon kysyntää Singaporessa ja laajemminkin Aasiassa.

Singapore

Singapore on noin Ahvenanmaan kokoinen saari, jossa on Suomen verran asukkaita. Maa toimii ASEAN-alueen liiketoiminnan keskuksena. Singaporen liiketoimintaympäristö on varsin länsimainen, mikä helpottaa sinne etabloitumista.

Singapore

Singaporessa toimii jo 140 suomalaista tai suomalaisomisteista yritystä. Vierailulla mukana olivat suomalaisyritykset Mediconsult, Eksote, Videovisit, Solutos, Abloy, Ainovia, Paras Biopharmaceuticals, Nightingale, SE Innovations, David Health Solutions ja Ecosir.

Aasiassa bisnestä tehdään vasta tutustumisen jälkeen, joten seminaareissakin on ensiarvoisen tärkeää jättää aikaa myös verkostoitumiselle ja vapaalle keskustelulle.

Vienninedistämisessä kaikki keinot ovat sallittuja, kuten Suomi 100 Singapore -seminaarissa nähtiin. Yhdessä Team Finland -verkoston kanssa järjestetyn
seminaarin teemana oli ”Kuinka elää aktiivista ja tervettä elämää satavuotiaaksi?”

Singaporen sisäiset markkinat ovat melko pienet, mutta maa houkuttelee yrityksiä testaamaan ja lokalisoimaan tuotteensa Aasian markkinoille tarjoamalla yhteistyökumppaneita, rahoitusta sekä Aasian markkinoiden tuntemusta.

Singaporessa ruoka on keskeisellä sijalla kaikessa kanssakäymisessä. Seminaarivieraille tarjotut lohikeitto, lihapullat ja vispipuuro tekivät kauppansa.