Suuri koulutusvientiprojekti alkaa Perussa
Neljä suomalaisyritystä on mukana yhteenliittymässä, joka rakentaa 75 koulua Peruun.
Neljä suomalaista ja neljä britannialaista yritystä rakentavat yhteensä 75 koulurakennusta eri puolelle Perua. Hanke on merkittävä suomalaiselle koulutusviennille, sillä se on yksi kaikkien aikojen suurimpia suomalaisen koulutusviennin projekteja.
-Mukana olevien suomalaisyritysten koulutusvientiosaaminen on kiistaton. Olen varma, että tästä tulee merkkipaalu suomalaiselle koulutusviennille maailmanlaajuisesti ja erityisesti latinalaisessa Amerikassa, kommentoi Suomen Perun-suurlähettiläs Jukka Pietikäinen.
Suomalaisyrityksistä mukana ovat Polar Partner, AFRY, Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit ja ISKU. Vientihankkeen tavoitteena on myös tukea pitkäjänteisesti Perun opetusministeriötä koulutussektorin kehittämisessä, yhteistyössä Suomen ja Iso-Britannian valtioiden kanssa.
-Olemme hyvin iloisia, että saimme paljon tukea Suomen julkisen sektorin asiantuntijoilta ja myös koottua Suomesta ja briteistä näin hienon yrityskonsortion, jota ilman tämän mittaluokan projekteja ei olisi mahdollista toteuttaa, sanoo konsortion suomalainen koordinaattori Maria Haapaniemi Polar Partners Oy:stä.
Suomalaisyritysten vahvuus on erityisesti oppimisympäristöjen suunnittelu ja opettajien kouluttaminen niiden pedagogiseen käyttöön. Suomalaisosaamista käytetään myös muihin projektin osa-alueisiin arkkitehtuurisesta suunnittelusta maaperän seisimisiin analyyseihin.
Rakennettavista kouluista 59 on pääkaupunki Liman suuralueella ja 16 koulua on seitsemässä eri maakunnassa.
Ministeriöiden linjaamassa Koulutusviennin tiekartassa tavoitteena on alan viennin merkittävä kasvattaminen tulevina vuosina. Opetushallituksessa toimiva Education Finland –ohjelma kokoaa koulutusviennin toimijat yhteen ja keskeisiin verkostoihin.
-On upeata nähdä, miten suomalainen koulutusvienti menestyy maailmalla. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten koulutusvientiyritysten välisellä yhteistyöllä pääsemme mukaan kansainväliseen hankkeeseen, sanoo ulkoministeriön koulutussuurlähettiläs Marjaana Sall.