Iso-Britannia. Valtiovarainministeri Chamberlainin puhe Ison-Britannian kauppapolitiikasta.

Lontoon-lähetystö ilmoittaa, että hallituksen tuloarvioesityksestä alahuoneessa käydyn keskustelun yhteydessä valtiovarainministeri Chamberlain kosketteli m.m. Ison-Britannian viimeaikaista kauppapolitiikkaa huomauttaen, että Ison-Britannian on pakko nykyisissä olosuhteissa suojella kotimarkkinoitaan.

Toiselta puolen se on kuitenkin kauppasopimuspolitiikassaan pyrkinyt ja tulee vastedeskin pyrkimään tullien alentamiseen niin puolin kuin toisin ja sillä tavalla myötävaikuttamaan maailman nykyisen protektionistisen suunnan lieventämiseen.

Ministeri Chamberlain huomautti edelleen niistä tuhoisista seurauksista, jotka maataloustuotteiden hintojen laskulla on ollut sanottujen tuotteiden tuotannon varassa eläville kansoille ja korosti, että … politiikka, joka tähtää maataloustuotteiden hintojen kohottamiseen, on ainoa viisas politiikka Ison-Britannian asemassa olevalle maalle.

Ministeri Chamberlainin mielestä Ison-Britannian tulisi tehdä itselleen selväksi, että se ei nykyään voisi viedä ulkomaille määrältään eikä arvoltaan, niin paljon tavaroita kuin aikaisemmin, joten sen täytyy osaksi kehittää kotimarkkinoitaan, osaksi imperiumin välistä kauppaa. Näistä kahdesta tekijästä Iso-Britannia voisi saada kompensatiota kansainvälisen kaupan tyrehtymiselle, joka todennäköisesti tulee kestämään koko tämän sukupolven ajan.

Ulkoministeriö

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Sami Laakso</span></span>25.03.2024

Luetuimmat