Siirry sisältöön
Haku
24.11.2023 Team Finland

Tasavallan presidentti palkitsi menestyviä yrityksiä 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon neljälle menestyvälle suomalaisyritykselle. 

Loïc Sans
Neural DSP Technologiesin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Douglas Castro sekä tuotejohtaja ja perustajajäsen Francisco Cresp soittavat kitaroita keskenään. 

Vuoden 2023 tulokasyrityksen palkinnon sai digitaalisen äänenkäsitte­lyn ohjelmistoja ja laitteita kehittävä ja valmistava Neural DSP Technologies.  

– Missiomme Neural DSP:llä on mullistaa musiikkiteollisuus huippuluokan äänenkäsittelytekniikalla. Suomi avasi ovensa kahdelle maahanmuuttajalle, jotka tulivat tänne vain suurten unelmien ja ideoiden kanssa. Presidentin palkinto inspiroi meitä jatkamaan uusien innovaatioiden tekemistä globaalissa mittakaavassa, sanovat Neuralin toimitusjohtaja Douglas Castro (kuvassa vasemmalla) ja tuotejohtaja Francisco Cresp.

Kasvuyhtiönä palkittu Kuusakoski Group on 1914 perustettu kierrätysalan ja valimoalan konserni. Vihreän siirtymän investointiohjelma on esimerkki yrityksen tavoitteesta olla kiertotalouden vastuullinen edelläkävijä.  

Vuoden investoijana palkittuun AGCO-konserniin kuuluva AGCO Power työllistää 950 työntekijää ja sillä on käynnissä yli 40 miljoonaan euron hankkeet. Konserniin kuuluva Valtra on julkaissut tiedon traktorinsa valmistuksen siirrosta Ranskasta takaisin Suomeen. Valtra työllistää Suolahdessa 1100 työntekijää ja voimansiirtotehtaan laajennus tuo lähivuosina 200 työpaikkaa lisää. 

Yhteisöpalkittu EnergyVaasa kehittää kestäviä teknologiaratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä ja säästämään energiaa. 

Lue lisää: Team Finlandin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -sivuilta