Vuoden suurimmaksi vientitapahtumaksi kasvanut Team Finland – vienninedistämispäivä toi tänä vuonna yhteen tuhatkunta yritystä ja viennin asiantuntijaa virtuaalisesti.

Vuosittain järjestettävä Team Finland -päivä tuo yhteen yritykset ja Suomen vientiä edistävät verkostot ulkomailla ja Suomessa. Tapahtuman tavoitteena on auttaa vientiyrityksiä verkottumaan helposti ja henkilökohtaisesti myös maailmalla olevaan Suomen ulkomaanverkostoon. Yrityksillä on mahdollisuus myös kuulla vertaisyritystensä kansainvälistymistarinoista.

– Team Finland -päivä on lähes vuosikymmenessä kasvanut vuoden tärkeimmäksi vientitapahtumaksi. Toivon, että päivän aikana saa laajasti tukea vientiin ja monet myös yhteistyön ensiaskeleen. Tavoitteena on yritystemme viennin lisääminen ja sitä kautta Suomen menestyminen, sanoo tiiminvetäjä Juha Markkanen ulkoministeriöstä.

Tämän kertaisen Team Finland –päivän aikana yhteensä sadat suomalaisyritykset ja viennin asiantuntijat maailmalta verkostoituivat kahdenvälisissä tapaamisissa. Lisäksi päivän aikana jaettiin tietoa vientirahoituksesta sekä eri markkinoiden mahdollisuuksista useissa kymmenissä ryhmätapaamisissa.

Tilaisuuden avasivat kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä. Ministerit korostivat erityisesti sekä kotimaisen että eurooppalaisen elvytysrahoituksen tuomia mahdollisuuksia.

– Kotimaan rahoitustilanteen lisäksi olen nähnyt mitä maailmalla elvytys näyttää. Meidän on luotava tarjonta kysynnälle, vihreä siirtymä ja digitalisaatio ovat elvytyspaketin keskiössä. Olemme tehneet Euroopan pääkaupungeissa työtä, jotta tieto mahdollisuuksista saadaan maailmalta meille, ministeri Sknnari sanoi.

Lotta Nuotio

Maija Hakkarainen/Business Finland

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Kauppapolitiikan toimitus</span></span>31.08.2023

Luetuimmat