Siirry sisältöön
Haku
31.8.2023 Team Finland

Team Finland –päivään osallistui ennätysmäärä vientiyrityksiä

Tämänvuotisen Team Finland –päivän ohjelma tarkasteli geopoliittisia haasteita, maailmanmarkkinoiden erityispiirteitä ja rohkean kasvun reseptiä. Paikalla Messukeskuksessa oli lähes 850 osallistujaa.

Kauppapolitiikan toimitus Business Finland
Ihmisiä keskustelemassa lavalla

Tapahtuman avauspuheenvuorot esittivät elinkeinoministeri Wille Rydman sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

Elinkeinoministeri Rydman muistutti, että Suomi elää viennistä.

– NATO-jäsenyys syventää transatlanttista suhdettamme uudelle tasolle ja avaa uusia mahdollisuuksia viennillemme. Tämä parantaa myös Suomen houkuttelevuutta investointikohteena.

– Suomalainen yhteiskunta voi vaurastua vain viennillä. Team Finland -verkostossa haluamme luoda polun, jossa myös pk-sektori pääsee maailman markkinoille, sanoi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Tavio puheenvuorossaan.

Toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä Nordic West Officesta puhui maailman nykytilan haasteista ja kysyi, millaisen tulevaisuuden valitsemme. Hän herätteli kuulijoita, että maailma on veitsenterällä ja eri skenaarioiden ymmärrys on tärkeää.

Nato-jäsenyys on vahvistanut puolustusyhteistyötä ja Ukrainan jälleenrakennus avannut ovia uusille ratkaisuille. Yrityksille avautuu/syntyy yhteistyön ja viennin mahdollisuuksia aivan uusille asiakaskunnille.

Päivän aikana yrityksillä oli mahdollisuus verkostoitua kansainvälistymisen asiantuntijoiden kanssa yli 70 eri markkinalta ja usealta alalta. Lisäksi lavaohjelma sisälsi tietoiskuja esimerkiksi USA:n digitaalisen ja vihreän siirtymän mahdollisuuksista, diginatiivien tuomista trendeistä, puolustusyhteistyöstä sekä Ukrainan jälleenrakennuksesta.

Team Finland –päivä 24.8.2023 lukuina

  • 850 osallistujaa
  • 1600 speed date -tapaamista 73 eri pöydässä
  • 17 infopistettä
  • 31 panelistia
  • asiakastyytyväisyys 4,5 / 5,0

Tapahtuman järjestivät Team Finland -verkoston ydintoimijat Business Finland, ulkoministeriö, Finnvera ja ELY-keskus.

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto.