Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut maailmaa nopeasti, toimet ovat laukaisseet myös ennennäkemättömät talouspakotteet. Tietoa löytyy nyt monesta eri kanavasta, alle koottuna muutama tärkein. Ota seurantaan!

Ulkoministeriö on tehnyt verkkosivuilleen koosteen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan liittyvistä uutisista ja tiedotteista. Sivulta löytyy myös uusimmat uutiset ajankohtaisista Venäjää koskevista talouspakotteista sekä vientiluvista.

Lisäksi ulkoministeriö tarjoaa verkkosivuillaan kattavasti taustatietoa kansainvälisistä pakotteista sekä kaksikäyttötuotteiden vientivalvonnasta.

Esillä on myös voimassa olevat pakotteet luokiteltuna maittain ja teemoittain. Tietoa löytyy myös esimerkiksi siitä, mitä kansainvälisillä pakotteilla tarkoitetaan, miten niitä kohdennetaan ja mitä kuuluu pakotteiden keinovalikoimaan. 

Vientiyrityksille ulkoministeriön sivuilta löytyy myös pakotteisiin sekä vientivalvontaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia sekä muistilista, jonka avulla yritys voi pohtia mitä pakotteita sen tulee noudattaa. Sivuilta voi tilata pakoteuutiskirjeen, joka on ulkoministeriön säännöllinen uutisviesti EU:n pakotteissa tapahtuvista muutoksista sekä pakotteiden sisällöstä. 

Business Finland tarjoaa myös verkkosivuillaan tilannetietoa yrityksille.

Suomen Tulli kokoaa vientipakotteisiin liittyvää tullitietoa yrityksille omille verkkosivuilleen.

Elinkeinoelämän keskusliiton verkkosivuilta löytyy ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa yrityksille Venäjä-pakotteista. Sivuilta löytyy myös tietoa EK:n järjestämistä infotilaisuuksista sekä niiden tallenteet.

Keskuskauppakamarin verkkosivuilta löytyy tietoa Venäjää koskevista pakotteista, tärkeitä linkkejä ja ajantasaista tietoa pakotteiden valmistelusta. Tietoa myös elinkeinojärjestöjen infotilaisuuksista.

Lisäksi EastCham Finlandin sivuilta löytyy kattavasti uutisia talouspakotteista.

Päivitetty 20.3.2023

Kauppapolitiikka

iStock

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Pekka Numminen</span></span>04.12.2023

Luetuimmat