Siirry sisältöön
Haku
28.8.2020 Team Finland

Virtuaalisessa Team Finland –päivässä ennätysmäärä osallistujia

Team Finland -vienninedistämispäivä tuo yritykset ja Suomen ulkomaanverkostot yhteen. Tänä vuonna koronapandemian vuoksi päivä järjestettiin poikkeuksellisesti virtuaalisesti. Paikalla oli ennätyksellisesti lähes tuhat osallistujaa.

Miia Vihola Harri Kämäräinen

Team Finland –päivässä kuultiin esimerkiksi miten koronapandemia on vaikuttanut vienninedistämiseen ja miten yritykset ovat sopeutuneet uuteen tilanteeseen.  

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä elinkeinoministeri Mika Lintilä korostivat yhteishaastattelussaan yrityslähtöisyyttä, markkinoiden ymmärtämistä sekä kaikkien Team Finland –toimijoiden yhteistyötä.

”Meidän täytyy olla iskussa ja toimia joukkueena”, ministerit painottivat.

Hallituksessa onkin ministerien mukaan vahva tahtotila lisätä vienninedistämisen resursseja ja hyvä tilannekuva viennin merkityksestä Suomen taloudelle. Tärkeässä roolissa ovien avaajana ja tiedon tuottajana maailmalla ovat Suomen edustustot.

Ministeri Skinnari muistutti haastattelussa myös yrityksiä mm. elvytysrahan hyödyntämisestä. Ministeri Lintilä taas korosti, että yrityksen matkalla maakunnasta maailmalle on perusasiat, kuten digitaalisuus, oltava kunnossa.

Päivän ohjelma tarjosi lisäksi katsauksia eri maiden ja alueiden markkinoiden näkymiin sekä tietoa mm. kansainvälistymispalveluista ja rahoituksesta.

Päivän tavoitteena verkostoituminen

Yrityksillä oli päivän aikana mahdollisuus tavata eri markkina-alueiden asiantuntijoita ja kuulla vertaisyritystensä kansainvälistymispoluista. 

Tapahtuman tavoitteena on auttaa vientiyrityksiä verkottumaan helposti ja henkilökohtaisesti maailmalla olevaan Suomen ulkomaanverkostoon. Tätä varten paikalla olivat myös Suomen ulkomaanedustustojen päälliköt ja koko Business Finlandin ulkomaanverkosto. Yrityksillä oli mahdollisuus tavata lähettiläitä sekä muita asiantuntijoita myös henkilökohtaisesti.

”Virtuaalisuus toimi mielestäni oikein hyvin. Kävimme hyviä suoria keskusteluja yritysedustajien kanssa. Toivottavasti pääsemme pian taas tilanteeseen, jolloin voimme toivottaa suomalaiset yritykset tänne Itä-Afrikkaan itse tutustumaan markkinoihin. Siihen saakka olemme joka tapauksessa täällä auttamassa ja tukemassa, olkaa siis rohkeasti yhteydessä meihin”, sanoo Suomen Kenian-suurlähettiläs Erik Lundberg

Päivään osallistui ennätykselliset lähes 600 vientiyritystä ja noin 400 Team Finland -verkoston asiantuntijaa. Team Finland –päivä järjestettiin kahdeksatta kertaa.

”Osallistujat tekevät tapahtuman ja meillä oli hyvä ”pöhinä” koko päivän, niin itse tapahtumassa kuin sosiaalisessa mediassakin”, kertoo tapahtuman järjestäjien puolesta Juha Markkanen ulkoministeriön Team Finland –tiimistä.

”Team Finland -verkosto on yrityksiä varten niin maakunnissa kuin maailmallakin, ja toivottavasti tämä päivä oli alku monelle yhteistyölle”, Markkanen summaa.