Siirry sisältöön
Haku
5.6.2019 Team Finland

Yritysten kiinnostus Afrikkaan kasvaa

Suomalaisyritykset ovat yhä kiinnostuneempia Afrikasta, myös Finnpartnershipin myöntämän liikekumppanuustuen jakautumisen perusteella. Vuonna 2018 yli puolet myönnetystä liikekumppanuustuesta kohdistui Afrikkaan, ja kaupallisia hankkeita kehitysmaissa tuettiin yhteensä noin viidellä miljoonalla eurolla. Tuettuja hankkeita oli kaikkiaan 82 kappaletta.

Finnpartnership-ohjelma tukee liiketoimintamahdollisuuksia ja niiden kartoittamista kehitysmaissa. Palveluja tarjotaan yritysten lisäksi myös esimerkiksi oppilaitoksille ja kansalaisjärjestöille. Finnpartnership on osa Finnfundin toimintaa, jota rahoittaa ulkoministeriö. Sen aktiivisilla satsauksilla halutaan luoda Afrikan maihin pohjaa pitkäaikaisille, kaupallisille hankkeille.

Myös hauraat valtiot kiinnostavat. Yhteensä 19 suomalaisyritystä autettiin alkuun yhteistyössä somalialaisyritysten kanssa viime vuonna. Tämä tapahtui Finnpartnershipin hauraiden valtioiden liiketoimintamallin pilottiprojektin avulla.

Somalian projekti huipentui tammikuussa 2019 järjestettyyn kaksipäiväiseen tapahtumaan Mogadishussa. Tapahtuma toi yhteen suomalaiset ja somalialaiset yritykset ja myös isot, kansainväliset rahoittajat.

www.finnpartnership.fi(siirryt toiseen palveluun)