Kirjoita jotain kevyempää, jotain muuta kuin nämä nykyhetken isot ja raskaat aiheet! Näin puuskahti minulle kollega, kun pohdin hänen kanssaan tämänkertaista pääkirjoitusta.

Ei ole helppoa täyttää toivetta. Raskaat asiat valtaavat näinä aikoina ajatukset ja keveys voi olla kadoksissa. Lähelle tullut sota tuhoaa ja haaskaa äärimmäisellä tavalla niin ihmisiä, luontoa kuin resurssejakin. 

Painava oli päätös Nato-hakemuksestakin, lähes koko kansa liikahti jäsenyyden kannalle tässä lehtien ilmestymisen välillä. Kysymys on ennen kaikkea turvallisuuspoliittinen, mutta ekonomisteista valtaosa arvioi jäsenyydestä olevan enemmän hyötyä kuin haittaa myös taloudelle. Ulkomaankauppaan ja kauppapolitiikkaan sen ei juuri arvioida vaikuttavan. 

Kirjoitapa siinä kepeitä, kun historian raskaat mannerlaatat liikahtelevat, ja me vielä sijaitsemme lähellä siirroslinjoja.

Historiallinen taitekohta sai meidät toimituksessa vilkaisemaan peruutuspeiliin. Tarkastelemme Teema-jutussamme nykytilannetta talouden näkökulmasta ja samalla uutta mahdollista suuntaa. Analyysi pohtii, onko viime vuosien maailmantilanne siirtänyt Suomea logistisesti kauemmaksi. Lähikuvassa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen kertoo, miten työuran ponnistelut yhdessä yössä katosivat. Venäjän-kauppaa tehneillä suomalaisyrityksillä ei ole nyt helppoa.

No, raskaista aiheista tuli näemmä kirjoitettua pääkirjoituskin.

Mutta on sentään kesä. Valo hellii, ehkä vielä hellekin. Mullistusten aikanakin  voi keskittyä pieneen ja kauniiseen. Valon heijastukseen järvestä, tuoreen mansikan makuun kielellä, siihen miltä ruoho tuntuu paljaissa jalkapohjissa tai maan multa käsissä.

Kesä kaikilla, yksillä se onnikin ja maassamme rauha. Levätään ja nauti­taan. Aikanaan, kun taas katsotaan peruutuspeiliin, näkyy siellä näistä ajoista sitten myös niitä hyviä muistoja.

Lotta Nuotio

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Outi Moilala</span></span>08.11.2023

Luetuimmat