Lentovarausten tilanne keväällä on lähes neljänneksen edellä viime kesään nähden, sanoo Visit Finlandin asiantuntija Katarina Wakonen.

”Ulkomaisten matkailijoiden määrä näyttäisi lentovarausten perusteella olevan selkeässä kasvussa, mutta tilanne voi vielä muuttua ennakkotiedoista. Erityisesti kasvussa näyttäisi olevan matkailu Yhdysvalloista ja myös Saksasta. 

Viime kesän huippusesongilla kesä-elokuussa Suomeen tehtiin 1,6 miljoonaa matkaa. Euroopan osuus matkailijoista oli lähes 90 prosenttia. Yöpymisillä mitattuna eniten matkailijoita tuli Saksasta, sitä seurasivat Ruotsi, Yhdysvallat, Britannia ja Ranska. Siinä missä Saksasta turisteja tulee enemmän ympäri vuoden, brittituristeja houkuttelee erityisesti joulusesonki.

EU-markkinat ovat elpyneet koronataantumasta, mutta kaukomarkkinoilta tulevien määrät eivät ole palautuneet. Tilanne on muuttunut siksikin, että venäläiset matkailijat ovat jääneet pois ja Venäjän alueen lentokielto on vaikuttanut Aasian lentoyhteyksiin.

Kesäsesongilla matkailijoita houkuttelevat sekä kaupungit että Lapin kohteet. Luontoon liittyvät elämykset ja kokemukset kiehtovat ulkomaisia matkailijoita ympäri vuoden. Niiden lisäksi kesällä haetaan urbaaniin elämään liittyviä kokemuksia kuten kulttuurielämyksiä ja kaupunkimatkoja, myös kiertomatkat ovat suosittuja.

Kesä on vuoden päälomasesonki ja meidän pitäisi pystyä kasvattamaan osuuttamme siinä. Tavoite on, että makailijat viipyisivät täällä pidempään ja käyttäisivät enemmän rahaa. Tällä on iso merkitys taloudellisesti. Viime kesänä ulkomaiset matkailijat käyttivät Suomessa 1,3 miljardia euroa, koko vuonna summa oli 3,8 miljardia.”

Katarina Wakonen on Visit Finlandin asiantuntija

Sami Laakso

Business Finland

Jaa:

<span class="byline text-vihrea2 uppercase"><span class="author vcard text-vihrea2 uppercase font-weight-bold" metaname="author">Jenna Vehviläinen </span></span>29.01.2024

Luetuimmat