Siirry sisältöön
Haku
19.6.2024 Team Finland

Team Finland –verkoston uudistus selkeyttää palveluita

Team Finland -vienninedistämisverkoston kotimaan johtamista uudistetaan ja Business Finlandin ulkomaantoiminnot integroidaan ulkoministeriöön.

Kauppapolitiikan toimitus Team Finland
Ihmisiä teollisuusalueen edessä

Uudistuksen tavoitteena on entistä selkeämpi palvelu yritysasiakkaille, kun ulkomaanverkostossa on yksi palveluntarjoaja yhden luukun periaatteen mukaisesti.

Business Finlandin ulkomaantoimintojen yhdistäminen ulkoministeriöön mahdollistaa myös vienninedistämisen sovittamisen entistä paremmin muuttuneeseen globaaliin toimintaympäristöön, jossa esimerkiksi geopoliittisten riskien merkitys on kasvanut.

Samalla yksinkertaistetaan myös Team Finland -verkoston kotimaan johtamista. Tavoitteena on toiminnan parempi suunnitelmallisuus ja selkeät, yhteiset tavoitteet. Lisäksi päällekkäisiä rakenteita karsimalla kevennetään byrokratiaa ja saadaan aikaan säästöjä. Näin toimimalla voidaan tuottaa entistä tehokkaammin vienninedistämispalveluita suomalaisyrityksille.

”Suomen edun ajaminen edellyttää kykyä uudistua. Vienninedistämistoiminnan tehostamista tarvitaan tukemaan yritysten vientiponnisteluita. Meidän on elettävä ajassa ja varmistettava Suomen menestys ja kilpailukyky jatkossakin,” toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio uudistuksesta.

Toteutus etenee vaiheittain

Toimeenpanoa varten nimitetään ulkopuolinen selvityshenkilö ja työryhmä. Toteutus etenee vaiheittain ja siihen varataan riittävä siirtymäaika, jolla varmistetaan yrityspalveluiden sujuvuus ja tarvittava sopeutuminen uudistukseen. Ulkoministeriö on varautunut sitomaan tarvittavat resurssit uudistuksen toteuttamiseen.

Muutoksen taustalla on selvitys Team Finland –verkoston johtamisen ja toiminnan uudistamisesta sekä hallitusohjelman linjaukset.

Päätöksen teki työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmä 14. kesäkuuta 2024. Uudistuksen toimeenpanosta vastaavat työ- ja elinkeinoministeriö sekä ulkoministeriö.