Siirry sisältöön
Haku
6.6.2022 Team Finland

Uusi Kasvupodi pohtii kansain­välistymistä ja kasvua 

Syntyykö Suomeen enää koskaan uutta Nokiaa ja onko se edes tarpeen? Ovatko suomalais­yritykset jäämässä maailmantalouden elpymisen junasta? Mistä löytyvät tulevaisuuden Suomen jälleenrakentajat?

Team Finland -verkosto
Kasvupodi-ohjelman logo

Business Finlandin Kasvupodi tähyää suomalaisen liiketoiminnan tulevaisuuteen ja sen menestystekijöihin. Podcastissa huippututkijat ja yrityselämän menestyjät kertovat näkemyksiään siitä, miten turvata kasvun ja uudistumisen mahdollisuudet ja millaisia reittejä uusille markkinoille avautuu. 

Jaksoissa luodataan myös murrosten mukanaan tuomia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Esimerkiksi ”Suomalainen teollisuus on ilmasto­teko” -jaksossa Climate Leadership Coalitionin tuore toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen ja pitkän linjan hallitus­ammattilainen Pertti Korhonen keskustelevat siitä, millainen ilmastovallankumous teollisuutta odottaa ja millaisiin toimiin yrityksissä olisi ryhdyttävä.

Jaksoissa jaetaan myös käytännön vinkkejä maailmalle mieliville yritysjohtajille. Kasvuyrityksiin keskittyvän pääomasijoitusrahasto Voima Venturesin perustaja Inka Mero ja Suomen historian suurimman kasvuyhtiön rahoituskierroksen tehnyt Relex Solutionin Johanna Småros avaavat kansainvälistyvän suomalaisyrityksen kolme yleistä virhettä, ja valottavat samalla, millaisin eväin maailmalle kannattaa lähteä.

Kahdeksan jakson mittainen sarja julkaistiin kevään 2022 aikana jakso viikossa. Koko sarja on kuultavissa muun muassa Spotifyssa. 

Kasvupodin juontajina toimivat Tomi Korhonen Business Finlandista ja palkitusta Futucast -podcastista tuttu William von der Pahlen